Stort uw gift op NL 06 RABO 0158 3332 41 o.v.v. sponsoring Freshriders

Twee nieuwe relaxstoelen voor zorgtuinderij Nieuw Zuiderveld

Stichting Freshriders heeft twee nieuwe relaxstoelen geschonken aan zorgtuinderij Nieuw Zuiderveld in Wateringen. Nieuw Zuiderveld is een ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenverlies. Het is niet zomaar een ontmoetingscentrum. De zorgtuinderij heeft namelijk iets extra’s zoals een eigen kas en tuin waar verschillende groenten en fruit worden geteeld. Dit heeft natuurlijk wel een streepje voor bij de ‘oud’ tuinders omdat ze hier lekker kunnen meehelpen.

Stichting Freshriders zal in het weekend van 3 en 4 september weer een tocht fietsen tegen kanker. Het geld dat hiermee wordt opgehaald schenken zij voor een groot deel aan KWF kankerbestrijding. Naast het KWF steunen zij ook lokale doelen en hier is zorgtuinderij ‘Nieuw Zuiderveld’ er dit jaar één van.

De zorgtuinderij is gevestigd in Wateringen en ontvangt mensen vanuit de hele omgeving. Zo ook Leo uit Den Hoorn. ‘Het was gelijk raak hier’ vertelde hij. Leo vindt het heerlijk om bezig te zijn en houdt met veel plezier de tuin bij. ‘Wij kijken naar wat de mensen nog wel kunnen’ zegt Jet de Wit, programmacoördinator bij de zorgtuinderij. Meehelpen en de mensen activeren is een heel belangrijk aspect bij de zorgtuinderij. De bezoekers worden overal bij betrokken; ze koken onder begeleiding, onderhouden de tuin, helpen met de was en andere huishoudelijke klusjes. Eigenlijk helpen de bezoekers overal waar ze kunnen om lekker bezig te blijven.

Met de nieuwe stoelen kunnen de bezoekers van de zorgtuinderij na al het harde werken genieten van een heerlijk momentje van rust. De bezoekers zijn erg blij met de stoelen en hebben ze dan ook meteen in gebruik genomen!

  • PS34

Terug naar overzicht

Panorama Studios

Met trots partner van Freshriders

De actie, het verhaal en de sportieve prestaties worden door de club fanatieke renners geleverd. Wij brengen slechts het geheel goed in vorm met een krachtige huisstijl en een duidelijke website. Zo dragen wij ons steentje bij in de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Aan de renners: “Keep up the good work!”